top of page

Обележили смо светски Дан водича                                                             Светски Дан туристичких водича

 


У суботу, 2. марта 2024. године, Удружење туристичких водича Новог Сада традиционално обележава светски Дан туристичких водича. Међународна федерација удружења туристичких водича, са седиштем у Бечу, установила је овај дан 1990. године и од тада се сваке године он прославља, са темом која је везана и за Светски дан туризма.
Стога, Удружење туристичких водича Новог Сада ове године за Дан водича организује четири бесплатне туристичке туре: 
1. Петроварадинска тврђава – састанак код Сат куле у 11 часова. 
2. НЕОПЛАНТА – састанак у 13 часова код споменика Породица.
3. Љубавна историја Новог Сада – састанак у 13 часова на Тргу слободе.
4. Знамените Новосађанке - састанак у 13 часова на Тргу слободе.
Као и сваке године, ово је прилика да се сретнемо за Дан туристичких водича, дођите да се дружимо и уживамо у лепим причама и лепотама нашег града. 

 

51493055698_274ab423b4_4k.jpg
51756539982_3989be901f_o.jpg

Дан града

Туристичка организација Града Новог Сада заједно са установама културе и Удружењем туристичких водича Новог Сада, а поводом Дана града, организује широм отворена врата 4. и 5. фебруара када ће сви заинтересовани Новосађани и њихови гости моћи да виде изложбе попут "Милева: ми смо стена", "Тамбурашка традиција у Војводини", али и сталне поставке бројних установа културе, а биће организовано и упознавање са свим мање познатим причама о старом градском језгру и Петроварадинској тврђави кроз туристичке туре уз пратњу лиценцираних водича. Све активности предвиђене за те датуме су потпуно бесплатне. 
Туристичке туре ће бити на српском језику, пријава за обиласке града и тврђаве је обавезна, а сви заинтересовани могу се пријавити на веб сајту Туристичке организације Града Новог Сада.

bottom of page